03:25 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1320
  Pratite nas

  Potraga za tri nestale osobe nakon eksplozija u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu još traje, rekao je Tanjugu zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Mihailo Zogović i istakao da je verovatnoća naknadnih eksplozija minimalna.

  „Bilo je različitih glasina, ali mi nismo ni u jednom trenutku uspostavili komunikaciju sa nestalim osobama niti imamo bilo kakvih materijalnih dokaza o njima“, rekao je Zogović Tanjugu.

  On je istakao i da su nadležne službe jutros procenile da je verovatnoća naknadnih eksplozija u TRZ minimalna, što omogućava još intenzivniju pretragu terena. 

  Nakon procene nadležnih službi počela je pretraga ubojnih sredstava, u kojoj se koriste sva tehnička sredstva, dronovi, roboti mašine, ali i tehničari, posle koje će početi i raščišćavanje terena, kaže Zogović.

  Zogović je rekao i da je ministar odbrane Zoran Đorđević formirao komisiju za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednih događaja u TRZ, na čijem čelu je brigadni general Mile Jelić.

  Komisija ima osam članova, među kojima su i stručnjaci za municiju, naoružanje i zaštitu od požara.

  Ministar je, rekao je Zogović, naredio i Inspektoratu odbrane da izvrši vanredni inspekcijski nadzor u TRZ.

  Prema njegovim rečima, nadležni tužilac takođe sprovodi istragu.

  U TZR u Kragujevcu juče je u eksploziji poginula jedna osoba, tri se vode kao nestale, a povređeno je 25 ljudi.

  Ko je bio potpukovnik Perišić

  Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, koji je tragično nastradao u eksploziji, od 8. decembra 2014. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

  Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovne odbrane. Komandno-štabno usavršavanje završio je 2003. godine.

  Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine. Rođen je 1967. godine u Foči, bio je oženjen i otac jednog sina.

  Ministar odbrane Zoran Đorđević uputio je telegram saučešća porodici potpukovnika Perišića.

   

  Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug

  Tagovi:
  eksplozija, Tehničko-remontni zavod u Kragujevcu, Zoran Đorđević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga