13:38 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1122
  Pratite nas

  Vanbračne afere postoje otkako postoji brak. U takvim odnosnima oba pola „šaraju“ da bi dobila nešto što im nedostaje u vezi u kojoj se nalaze. To je najjednostavniji odgovor na pitanje zašto ljudi imaju vanbračne afere.

  Međutim problem tu ne prestaje, jer nije jednostavno definisati šta nedostaje u vezi. Često partner koji vara nije ni svestan toga.

  Ponekad je problem očigledan. Ako žena nije preterano zainteresovana za seks i već godinama nije privlačna, crvenokosa koleginica koja radi sa njenim mužem odjednom će mu postati jako privlačna. S druge strane, ako je muškarac radoholičar, a samopouzdanje supruge je jako nisko, ona će verovatno od drugih muškaraca tražiti potvrdu da je još uvek privlačna.

  Kada govorimo o varanju „savršenog partnera“, razlog je obično upravo to savršenstvo. Ovo zvuči kako „kvaka 22“. Jedni traže ono što im je nedostajalo dok su bili deca, drugi su u potrazi za izgubljenom mladošću. Šta god bilo, malo nas shvata šta tražimo dok se valjamo u krevetu motela.

  Sada jedna činjenica kao „hladan tuš“. Žene uglavnom varaju svoje muževe kada nisu srećne u vezi u kojoj se nalaze. Većina muškaraca vara čak iako su zaljubljeni u svoju ženu i imaju sasvim dobar seksualni život kod kuće.

  Mnogo žena je kao razlog nevere navelo osvetu mužu za nedostatak privrženosti, jer nikada ne sluša i nije primetio da im je veza u lošem stanju. Tu je i samopouzdanje. Ako žena nije sigurna u svoju privlačnost, afera joj daje više samopouzdanje nego nova frizura. Oba pola imaju afere kako bi ponovo doživeli onaj uzbudljivi početak.

  Afere su zabranjene i ne bi ih trebalo imati. Princip je kao kod malog deteta. Čim je nešto zabranjeno, to je mnogo primamljivije. Afere su kao injekcija uzbuđenja od koje se zavisi, ako je brak ustajao.

  Tajnovitost je najjači začin afere. Retki uspeju da ostvare pravu vezu kada odluče da priznaju sve i nastave život sa ljubavnikom ili ljubavnicom, jer je čitava poenta vanbračne afere to da je tajna i opaka.

   

  Kliks

  Tagovi:
  preljuba, brak
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga