16:35 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  33815
  Pratite nas

  Predsednik partije Levica Srbije, Borko Stefanović, otkrio je za Sputnjik da li ga zovu po novom imenu Borislav, kako je došao na ideju da osnuje bend „Generacija bez budućnosti“, kao i za koga bi se odlučio između Vuka Jeremića i Saše Jankovića.

  Na pitanje da li ga spoljna politika današnje Srbije podseća na režim Josipa Broza Tita, Stefanović je odgovorio da te dve stvari ne mogu da se porede pošto je bilo drugo vreme i bili su drugačiji međunarodni odnosi.

  „Mislim da je dobro da Srbija pokušava da sačuva dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom iako, znamo svi pa i ova vlast, da je to skoro nemoguće, da je jako teško i da se često nalazimo kao između čekića i nakovnja. To je teži put, ali mislim da je jedini pravi u međunarodnim odnosima. Mi ne smemo izgubiti odlične odnose sa bliskom Ruskom Federacijom, a istovremeno ne smemo napustiti naše kretanje ka Evropskoj uniji, ali ne onom fanatizovanom smislu. Moramo i kritikovati, moramo izbeći ucene i zamke koje nam se često iz Brisela postavljaju i drago mi je da smo mi iz Levice Srbije možda prva stranka opozicije, a da nije na desnici, koja je onako jednu skepsu i veliki znak pitanja stavila pored evropskih integracija Srbije. Naravno, mi smo protiv članstva u NATO-u, to potpuno odvajam, ali ovo je jedna stvar za koju za sada ne vidim kvalitetniju alternativu pored svih nesavršenosti, ucena, birokratizovanog aparata, korumpiranog aparata u Briselu, pritisaka na Srbiju. Moramo izdržati i boriti se, ali naravno nikada ne ustupiti važne delove našeg nacionalnog interesa“, ocenio je Borko Stefanović za Sputnjik.

  Tagovi:
  Borko Stefanović, Maša i, Maša i
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga