02:51 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 30
  Pratite nas

  Policija u Rio de Žaneiru u Brazilu uhapsila je i pritvorila oko 150 osoba maskiranih kao klovnovi, koji se tokom gradskog karnevala pljačkali ljude i vršili oružane napade.

  Lov na klovnove-pljačkaše izveden je u Aveniji predsednika Vilsona i drugim ulicama u centralnom delu Rio de Žaneira, gde se nalaze administrativne i poslovne zgrade. Policija je kod osumnjičenih pronašla pištolj, patrone i granatu, kao i opljačkanu robu: pet mobilnih telefona, sat i dva novčanika. Za otpremanje uhapšenih u policijsku stanicu bila su potrebna tri autobusa, preneo je „Globo.kom“.

  Uprkos karnevalskim kostimima i šminki, koji su prikrivali lica osumnjičenih, pet osoba je identifikovalo pljačkaše među klovnovima. Na kraju je uhapšeno deset osumnjičenih, piše UOL.

  Svečana ceremonija otvaranja karnevala u Rio de Žaneiru održana je 9. februara. Na ulicama, obalama i trgovima brazilskih grada ovih dana se održavaju parade pod maskama. Praznik koji prethodi Velikom postu traje do 19. februara.

  U nedelju, 11. februara, nekoliko ljudi koji su učestvovali u uličnim karnevalskim procesijama bili su žrtve pljačkaša na plažama Kopakabani i Ipanemi. U jednoj oblasti došlo je do pucnjave između kriminalaca i pripadnika policije, koja je uplašila prolaznike. Neki su se sakrili u obližnje prodavnice i kafiće. U danima karnevala, kako bi se ojačale mere bezbednosti, u gradu se nalazi više od 17.000 dodatnih policajaca.

  Tokom karnevala usled priliva turista dolazi do drastičnog nedostatka mesta u hotelima. Svečanosti zaobilaze favelu Rosinju u kojoj od 18. septembra ne prestaje kriminalni rat između različitih grupa trgovaca drogom.

   

  Tagovi:
  karneval, hapšenje, Rio de Žaneiro, Brazil
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga