21:07 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 59
  Pratite nas

  Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je danas, na Uskrs po gregorijanskom kalendaru, na zajedništvo, posebno katoličke i pravoslavne crkve, kako bi zajedno pomagali ljudima, širili ljubav, mir i dobrotu.

  Važno je da postoji jedan moralni autoritet, neko ko jednostavno nosi u svom srcu, u svom razumu, brigu za čitavo čovečanstvo. Logično je da su se razvijale autokefalne crkve, ali vi treba da znate da i te crkve imaju neku povezanost, inače ne bi mogle biti prave crkve, ukoliko među njima nema jedinstva
  © Wikipedia / Stebunik

  Uoči služenja uskršnje mise u Crkvi Krista Kralja u Beogradu, Hočevar je istakao da između katoličke i pravoslavne crkve treba da se održava redovni, strukturalni dijalog, preneo je N1.

  „Zajedno treba da činimo sve što možemo da pomognemo, jer neke male teološke razlike ne smetaju da ljudima činimo dobro“, rekao je Hočevar. 

  Beogradski nadbiskup je istakao da je modernim načinom života danas jako ugrožena porodica, da ima mnogo usamljenih ljudi kojima se treba približiti i kojima treba pomoći.

  „U situaciji kada imamo mnogo migranata, ratova, ne možemo ostati pasivni, treba pokazati ljubav“, rekao je Hočevar i dodao da svi treba da slušaju reci Hrista koji je ljude pozvao na mir.

  Hočevar je kazao da se u svojoj poslanici osvrnuo na Prvi svetski rat, zato što ništa nije naučeno iz istorije, posebno iz ratova tokom 20. veka.

  „Prošlo je 100 godina od kako se završio Prvi svetski rat, preživeli smo ga i sada od nas zavisi kakav će da bude naš budući vek i da li ćemo moći da živimo u miru, posebno da na balkanskim prostorima stvorimo društvo razumevanja“, zaključio je Hočevar.

   

  Tagovi:
  Stanisalv Hočevar, Uskrs
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga