23:53 06 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1319
  Pratite nas

  Vraćajući se sa venčanja, Indijac Prabu Batara nabasao je na povređenog medveda i pokušao je da napravi selfi sa njim, ali ga je životinja napala i ubila na licu mesta.

  „Indipendent“ navodi da su prisutni čoveka uporno ubeđivali da ne pokušava da se slika sa životinjom.

  Batara je prišao životinji, nakon čega su počeli da se rvaju, pas je pritrčao pokušavajući da pomogne čoveku. Međutim, nije uspeo da uplaši medveda.

  Kako utešiti medveda (video)
  JT/Orphaned Wildlife Center

  Čuvar parka u kom je muškarac nastradao, rekao je da je Batara nastradao na licu mesta.

  Indija je, kako navodi „Indipendent“, imala najviše zabeleženih slučajeva smrti povezanih sa selfijima u periodu od marta 2014. do septembra 2016. godine — više od 60 odsto svih smrti u svetu povezanih sa selfijima dogodili su se u toj zemlji.

  Istraživači Univerziteta Melon i Instituta za informacije u Delhiju došli su do podatka da se 76 od 127 smrti povezanih sa selfijem u periodu od marta 2014. do septembra 2016. godine dogodilo u Indiji.

  Selfiji sa medvedima postali su toliko rasprostranjeni u SAD 2014. godine, da je američka Šumska služba morala da upozorava ljude da se ne približavaju životinjama.

  „Osoblje centra za posetioce redovno se suočava sa nebezbednim situacijama, jer posetioci ignorišu njihove instrukcije“, saopšteno je iz američke službe.

  Tanjug

   

  Tagovi:
  medved, selfi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga