06:11 19 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 054
  Pratite nas

  Francuska javnost ostala je u potpunom šoku nakon što je jedan lokalni portal objavio snimak razgovora radnice Hitne pomoći i devojke koja je nakon nekoliko sati preminula.

  Na snimku se jasno čuje kako Naomi Musenga (22) telefonom pokušava da objasni ženi da je u velikim bolovima i da bi mogla umreti, ali s druge strane, operatorka čitavu dramu nije shvatila ozbiljna, pa je u jednom trenutku počela da ismeva devojku u agoniji. 

  „Strašno me boli stomak, umreću!“, jedva je izgovorila mlada Naomi, a sa druge strane stigao je neočekivani odgovor.

  „Umrećeš jednog dana kao i svi ostali.“

  Čitav slučaj datira od decembra prošle godine, ali sada je tek procurio snimak razgovora nakon čega je reagovala i francuska ministarska zdravlja Agnes Buzin. Nakon što je odslušala snimak koji traje tri minuta, obećala je istragu oko čitavog slučaja.

  Na samom početku snimka Musenga pokušava da objasni u čemu je problem, ali s obzirom na to da je u velikim bolovima, sve je išlo sporo i zvučala je prilično nerazgovetno.

  Žena s druge strane linije očigledno nije bila raspoložena za takvu vrstu razgovora.

  „Spustiću ti slušalicu ako mi ne kažeš šta se događa. Ne mogu ti pomoći, nemam pojma koji je problem. Uzmi papir i olovku i zapiši ovaj broj telefona“, rekla joj je operaterka Hitne pomoći i uputila je na službu „Sos medisins“ koji joj šalju lekara na kućnu adresu. 

  Tu se razgovor završio, ali je to tek bio početak Naomine drame. Ona je u agoniji zvala broj telefona, dok se operaterka Hitne pomoći zabavljala sa svojim kolegama i nastavila da ismeva devojku, što se jasno čuje na snimku.

  Uspela je da dobije „Sos medisins“, ali je lekar došao tek nakon pet sati. Hitno je prevezena u bolnicu gde je pretrpela srčani udar i nakon nekoliko sati preminula.

  Otkazali su joj organi usled hemoralgičnog šoka.

  Dan nakon što je objavljen transkript razgovora, operaterka Hitne pomoći je suspendovana, a državno tužilaštvo je pokrenulo istragu.

  „Bila je sama, molila je za pomoć, jasno je rekla da će umreti… Niko ne bi smeo da umre na takav način“, rekla je Musengina starija sestra za francuske medije.    

  Tagovi:
  hitna pomoć, šok, razgovor
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga