22:27 05 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1322
  Pratite nas

  „Vrlo je veliko pitanje da li će kada mi budemo spremni za EU, Unija postojati i vrlo je veliko pitanje da li ćemo mi kad budemo spremni za svetsko prvenstvo u fudbalu, svet postojati“, kaže u intervjuu za Sputnjik humorista Voja Žanetić.

  Scenarista i predavač na Fakultetu za medije i komunikaciju Voja Žanetić ugostio nas je na svom radnom mestu između dva predavanja. Od njega smo probali da saznamo gubi li humor smisao u današnjem svetu i da li nam je realnost postala smešnija od satire, da li će Srbija do 2389. naći rešenje za Kosovo, kao i hoće li Srbi prestati da gledaju rijaliti-programe kada su ponovo dobili Narodni muzej.

  Na pitanje šta očekuje od istorijskog susreta Putina i Trampa i smatra li da će taj duel biti veći od onog na finalu Mundijala, jedan od najduhovitijih Srba kaže:

  „Pa ja nemam to naivno shvatanje politike da će dvojica ljudi — koji su pre toga leteli sedam sati, a posle toga će da lete petnaest, okrenuli u međuvremenu 558 hiljada telefona, plus što je Tramp tvitovao — za 45 minuta rešiti sudbinu sveta. Ja mislim da se pravci saradnje ili sukoba velikih sila određuju mnogo ranije i mnogo kasnije od tog susreta. Sam susret je simbolička stvar. I on ima funkciju da nama koji volimo da gledamo velike face u dnevniku, pokaže kako su se dve velike face srele. A mene mnogo više zanima šta su se dogovorili oni koje nikada nećemo da vidimo ni u kakvim vestima, pa ako bude neki izveštaj odatle, onda mi javite, pa ću da vam kažem kad budem shvatio šta su oni dogovorili, kakav je svet u narednih ne znam koliko vremena. A politika je, u stvari, zapravo kad čovek malo bolje razmisli — estrada bezbednosti, estrada diplomatije. Ona nije toliko uhvatljiva i opipljiva koliko mislimo mi koji to gledamo sa strane. Ona je mnogo složenija.“

  Tagovi:
  Maša i, Voja Žanetić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga