15:42 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 130
  Pratite nas

  Stado goveda-istražitelja pomoglo je policajcima iz Sanforda, na Floridi, da uhapse kradljivca automobila početkom ove nedelje. Akcija potere snimljena je iz helikoptera.

  Snimci iz vazduha koje je u utorak objavila kancelarija šerifa Okruga Seminola pokazuju kako žena koja je bila za volanom ukradenog terenca udara u saobraćajni znak, a zatim istrčava iz automobila i beži u polje kako bi izbegla poteru. Kad je osumnjičena, koju je policija identifikovala kao Džejmi Jang, potrčala preko pašnjaka, stado krava počelo je da je goni.

  „Stado goveda pružilo je policiji veliku pomoć tako što je pratilo i više puta lociralo osumnjičenu, koja je pobegla na njihovu teritoriju“, navela je šerifova kancelarija u opisu snimka. Policajci su priskočili u pomoć kako bi uhapsili Jangovu i njenog saučesnika.

  „Velika grupa krava prati osumnjičenu. Izgleda da će je napasti… Ako ugledate veliku grupu krava, one je bukvalno prate i jure“, govori vozač helikoptera tokom potere.

  U jednom trenutku, krava se toliko približila Jangovoj da je izgledalo da će je pregaziti, ali je ubrzo promenila pravac kretanja.

  Ričard Kondracki, vlasnik goveda, rekao je da je Jangova najverovatnije uplašila stoku.

  „Mislim da krave nisu shvatile ko su osumnjičeni. Uspaničile su se, bile su nervozne. Nisu ih poznavale i nisu znale da li će povrediti njih ili im oteti telad“, rekao Kondracki.

  „Ne smete se šaliti sa životinjama, bilo da su krave, slonovi ili mačke. Ne šalite se sa njihovim bebama“, dodao je on.

  Jangova je uhapšena kad su je policajci pronašli skrivenu u grmu. Ona i njena saučesnica Dženifer Kaufman optužene su za posedovanje droge, opiranje hapšenju, nezakonit upad na posed i krađu.

  Tagovi:
  lopovi, goveda, krave, policija, Florida
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga