06:40 23 Februar 2019
Slušajte Sputnik
  Maša Radović i Masai

  Pleme Masai: Tramp nas zasmejava, dok jurimo lavove (video)

  © Sputnik /
  Život
  Preuzmite kraći link
  Maša Radović
  0 411

  Sputnjik je imao ekskluzivnu priliku da na Zanzibaru razgovara sa dva pripadnika naroda Masai. Jeremija Vilijam i Jakobo Singaja su se potrudili da nam otkriju neke običaje iz njihovog svakodnevnog života, kako izgleda lov na lavove, ali i na koji način biraju predsednika plemenske zajednice.

  Masai su zanimljiv pastirski narod koji živi u prostranim istočnoafričkim ravnicama, na području južne Kenije i severne Tanzanije. Izgleda kao da žive u prošlosti, onako kako su vekovima ranije živeli njihovi preci. Nisu opterećeni računanjem vremena. Njihovim životom upravljaju izlasci i zalasci sunca i ciklus smene godišnjih doba. Dvojicu pripadnika plemena Masai sreli smo na ostrvu Zanzibar, gde dolaze u vreme turističke sezone, kako bi prodavali ručno pravljene suvenire.

  U razgovoru sa simpatičnim Jeremijom i Jakobom pokušali smo da saznamo kako izgleda svakodnevica u 21. veku bez radnog vremena, televizora, interneta, pa čak i struje. Može li se danas još uvek živeti u skladu sa prirodom? Čini se da — može.

  Tagovi:
  Maša i, Masai
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga