09:16 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1123
  Pratite nas

  Ja sam već šest meseci mrtav čovek, kaže Novosađanin Đorđe Milošević (79), koji je mrtvim „proglašen" 19. januara ove godine.

  On sam, kako kaže, za to je saznao kad je otišao u policiju da registruje automobil.

  „Matični broj se nije slagao u policiji kad sam hteo da registrujem auto“, odgovara Milošević na pitanje kako je sve to počelo.

  Kada je, naime, 26. jula angažovao agenciju za registraciju da u njegovo ime obavi taj posao, saznao je da agencija to ne može da uradi, jer su im u policiji rekli da je Milošević — pokojnik.

  U matičnoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti iz Kliničkog centra Vojvodine.

  „Tako sam ja od januara zvanično mrtav, a tek sam u julu to saznao“, priča vidno uznemiren Milošević.

  Ne može, dodaje, ni kod lekara, ne može lekove da podigne, pod stresom je zbog svega toga, narušeno mu je zdravlje.

  Kaže i da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu kompletno njegovi podaci.

  Klinički centar Vojvodine u saopštenju objašnjava da je u januaru 2018. godine kod njih hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena — Đorđe Milošević, ali da nije imao dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

  Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao validnim i takve je uneo u dokumentaciju pacijenta, navodi se u saopštenju.

  U međuvremenu su, kažu, preduzeli sve mere da ispitaju zaposlene o ovom slučaju, sproveli su stručni nadzor, a Miloševića pozvali da dođe na razgovor kako bi mu se lično izvinili.

  Milošević za Tanjug kaže da sada, pored zdravstvenih problema, doživljava i „neprijatnosti“ tako što ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika.

  „Svi su u čudu, krste se“, primećuje, te dodaje da je ipak sve predao u ruke advokata, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno.

  Tagovi:
  mrtvac, Novi Sad, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga