15:51 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  9202
  Pratite nas

  Adolf Hitler je neko vreme živeo u gej hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi. Godine 1943. nastao je dosije namenjen tadašnjem predsedniku SAD Frenklinu Delanu Ruzveltu, u kome se navodi da je Hitler u isto vreme bio „homoseksualac i heteroseksualac“.

  U dosijeu, koji ima 70 stranica, tvrdi se da je Adolfa Hitlera kasnije seksualno privlačio i njegov zamenik, Rudolf Hes, koji je, navodno, bio poznati transvestit, prenosi B 92.

  Izveštaj je sastavio antropolog Henri Fild, odabrani član posebne ekipe stručnjaka koju je sastavila Bela kuća kako bi „iskopala“ bilo kakvu vrstu informacija o najviše rangiranim nemačkim oficirima, posebno o Hitleru.

  Dosije „pokriva“ sve detalje Hitlerove biografije, od njegovog obrazovanja, preko opsesivnosti oko ishrane, načina ophođenja, najdraže muzike, do toga kako je radio i pripremao svoje govore.

  Adolf Hitler i Ante Pavelić
  © CC0 / United States Holocaust Memorial Museum, Photograph #85432
  Adolf Hitler i Ante Pavelić

  Detaljno se bavi i analizom Hitlerove seksualnosti u vreme dok je živeo u Austriji, u njegovim ranim dvadesetim, i bezuspešno pokušavao da se probije kao slikar.

  Poznato je da je Hitler, od 1910. do 1913. godine, stanovao u hostelu za muškarce u ulici Meldemanštrase u Beču, gde su se održavale homoseksualne orgije. Napustio je hostel kako bi se odselio u Nemačku, nakon što mu je dodeljeno očevo nasledstvo.

  OSS, služba koje je u vreme Drugog svetskog rata bila preteča današnje CIA, navodi da je „hostel imao reputaciju mesta gde su stariji muškarci tražili mlađe u potrazi za homoseksualnim užicima“.

  Informacije o Hitlerovoj seksualnosti dao je i Ernst Sedžvik Hanfstangl, koji je dvadesetih i tridesetih bio Hitlerov prijatelj i čovek od poverenja. Vremenom, on je prestao da bude Hitlerov miljenik. Pobegao je u Veliku Britaniju, pa je odande otišao u SAD, odakle je i vodio poreklo po majci. Tada je počeo da radi pomenuti tim stručnjaka Bele kuće, kome je davao informacije o Hitleru i njegovoj ekipi.

  Adolf Hitler u Berghofu.
  © Foto : C&T Auctioneers and Valuers
  Adolf Hitler u Berghofu.

  Izveštaj kaže da je Hitlerov afinitet prema Rudolfu Hesu bio sve jači i vrlo verovatno se „graničio sa seksualnim osećanjima“, nakon što su dvadesetih zajedno završili u zatvoru.

  Prema izveštaju, to je dodatno dobilo na težini kada se saznalo da su homoseksualci iz hostela Hesa zvali „gospođa Ana“, da je on bio veoma otvoren po tom pitanju i da je bez kompleksa odlazio na balove odeven u žensku odeću.

  Hitler je u dokumentima opisan kao „sado-mazohistički tip muškarca sa jako izraženom homoseksualnom crtom“.

  „Njegov seksualni život je dualan, kao i njegov politički život. U isto vreme je homoseksualan i heteroseksualan, socijalista i žestoki nacionalista, muškarac i žena“, piše Henri Fild.

  „Iako je pravi Adolf Hitler potpuno neuhvatljiv dijagnostičarima, postoje određeni indikatori koji navode na to da je njegova seksualna situacija bila izvor neverovatnih frustracija“, navodi u dosijeu OSS.

  Tagovi:
  gej
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga