21:18 26 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Maša Radović i Zoran Radojičić

  Gradonačelnik otkriva od čega je „bolestan“ Beograd i kako ga lečiti (video)

  © Sputnik /
  Život
  Preuzmite kraći link
  Maša Radović
  199

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otkrio je za Sputnjik kako iz njegovog lekarskog ugla izgleda stanje današnjeg Beograda, koju je „dijagnozu“ zatekao kada je došao na trenutnu funkciju, ali i sa kojim kolegama pronalazi bolji zajednički jezik — sa onima iz kabineta ili sa onima sa klinike.

  Na 74. godišnjicu oslobođenja Beograda od nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu, posetili smo Skupštinu grada i pitali gradonačelnika na koji način prestonica obeležava ovaj dan, ali i kako će izgledati sećanje na 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

  Nekadašnji direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj objasnio nam je i koja je akutna, a koja hronična bolest Beograda, kao i koju terapiju on preporučuje i sprovodi u gradu.

  „Hroničnih bolesti ima nekoliko. U ovom trenutku naglasio bih probleme sa javnim saobraćajem, sa gužvama u gradu. Ali te probleme imaju i ostali gradovi. To su hronične bolesti savremenog doba. Daćemo sve od sebe da ih rešimo, što je moguće pre. Naša terapija za grad Beograd je pažnja, ljubav, nega svih nas. Ovako lepe i velike gradove možemo jedino na taj način da sačuvamo da budu dugovečni, da ih ostavimo generacijama koje dolaze posle nas. To je recept“.

  Tagovi:
  Maša i, Maša i, Zoran Radojičić, Maša Radović, Beograd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga