13:08 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 470
  Pratite nas

  Žarko Paspalj, košarkaška legenda, otkrio je za Sputnjik u kojoj meri je politika zastupljena na sportskom terenu, da li bi s nekim državnikom odigrao „1 na 1“, ali i koji mu je poraz najteže pao u karijeri.

  Legendu jugoslovenske i srpske košarke pitali smo i u kakvom sećanju mu je ostao period kada je kao prvi igrač sa ovih prostora pozvan da igra u NBA i zašto se nije zadržao u Americi.

  „Jednostavno, nije se potrefilo. U pitanju je nekoliko meseci, pa sa te tačke gledišta može da se kaže da mi se nešto nije posrećilo. Duga priča… Jednostavno, ako si dobar, onda napraviš karijeru na nekom drugom mestu. Da li sam mogao da igram? Svi kažu da sam mogao. Tako sam se i osećao. Nije se desilo. Ono što je možda i najbolja stvar koja mi se dogodila tamo je što sam stekao prijateljstvo koje traje i dan-danas, sa jednim divnim čovekom koji me je, na kraju krajeva, i doveo tamo. U svemu ima i ono loše i ono dobro. U stvari, na kraju krajeva, svako dobije ono što zasluži“, istakao je Paspalj.

  Na pitanje kako komentariše incident koji se nedavno dogodio u Splitu, kada su tamošnji huligani napali vaterpoliste Zvezde, nekadašnji potpredsednik Olimpijskog komiteta kaže:

  „Bilo je i dobrih i loših komentara. U svakom slučaju, još jedan dokaz da neke stvari nikad nisu prošle, a pitanje je da li će. Da bi te stvari ostale po strani, moraju neke druge da se reše, a to ovoga momenta nije realno. Ne bih se čudio da se to nastavi“.

  Tagovi:
  Maša i
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga