23:29 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1603
  Pratite nas

  „Sankcije Rusiji su dokaz samo jednog dodatnog brukanja Crne Gore. Ako je Crna Gora u svojoj prošlosti imala saveznika koji je dominantno pomogao njenom ekonomskom razvoju i ako je imala brata, to je bila Rusija“, kaže u intervjuu za Sputnjik lider Demokratskog fronta.

  „Sankcije Rusiji su dokaz samo jednog dodatnog brukanja Crne Gore. Ako je Crna Gora u svojoj prošlosti imala saveznika koji je dominantno pomogao njenom ekonomskom razvoju i ako je imala brata, to je bila Rusija“, kaže u intervjuu za Sputnjik lider Demokratskog fronta.

  Na pitanje kako komentariše to što su se lovci NATO avijacije našli u vazdušnom prostoru Crne Gore 20 godina nakon agresije na našu zemlju koji je taj pakt sproveo, Mandić odgovara:

  „Nije teško pretpostaviti da su to možda isti oni avioni koji su nas bombardovali pre 20 godina. Ne znam da li su isti i piloti. Ako je taj pilot bio mlad 1999. i istresao bombe, recimo, nad Murinom ili nad aerodromom Golubovci ili nad Srbijom — možemo da pretpostavimo dokle smo stigli“.

  Član Predsedništva DF objasnio je i čemu služi radarski sistem vredan 20 miliona evra koji NATO planira da instalira na Bjelasici u narednom periodu.

  „Ja mislim da mi nismo dobili ništa sem one bombe, a taj radarski sistem, to je za potrebe NATO-a, to je za potrebe ovih aviona koji su nas bombardovali, da mogu sada još preciznije da urade ako to bude potrebno. Imaće svoj radar koji će se nalaziti na crnogorskoj planini i koristiće ga onako kako oni budu procenjivali“, ocenio je Mandić za Sputnjik.

  Tagovi:
  Maša i, Andrija Mandić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga