17:06 20 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 323
  Pratite nas

  „Autobus je u jednom trenutku prosto podivljao, počeo je nekontrolisano da se kreće, skoro 100 kilometara na sat. Kako nikako nisam mogao da ga zauzdam i zaustavim, gledao sam gde će biti najmanja šteta, udario sam neki parkirani automobil i praktično se zakucao u kuću“, rekao je vidno potresen vozač autobusa Dragoslav K.

  Ovaj teški saobraćajni incident, koji se jutros dogodio u Ustaničkoj ulici, samo pukom srećom se nije završio tragično.

  „Bilo je zeleno svetlo na semaforu, ko zna šta bi se desilo da nije bilo tako. Posle sam mogao da biram ili da se zakucam u kuću ili da pokupim ljude“, rekao je za Blic vozač autobusa koji je još u šoku.

  Autobus na liniji 20 se kretao iz pravca Bulevara kralja Aleksandra i kada je vozilo podivljalo, vozač je praktično imao samo dve solucije: da krene nizbrdo i dobije dodatno ubrzanje, ali i naleti na veoma prometnu saobraćajnicu prepunu pešaka, ili da ide uzbrdo i pokuša da uspori i negde se „prinudno zaustavi“.

  Ovaj mlađi vozač odabrao je drugu opciju i praktično ljudima „ušao u kuću“. Međutim, na taj način spasao je oko 15-ak putnika koliko ih je bilo u vozilu, ali i pešake na ulicama i vozače u okolini.

  Kako je i sam vozač ispričao, svi veruju da je do nesreće došlo zbog čuvene iberture ili iberturaže koja dovodi do nekontrolisanog ubrzanja autobusa.

  U današnjoj nesreći povređeno je četvoro ljudi.

  Tagovi:
  autobus, vozač
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga