12:56 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  31479
  Pratite nas

  Tokom geološke istraživačke misije 1991. godine, čija je svrha bila vađenje zlata na planini Uralu u Rusiji, pronađene su sićušne strukture za koje se smatra da su proizvod drevne civilizacije koja je bila sposobna da razvije nanotehnologiju pre oko 300.000 godina.

  Ruska akademija nauka sprovela je nekoliko testova na ovim misterioznim objektima i otkriveno je da su najveći delovi objekta gotovo u potpunosti izrađeni od bakra, a manji od volframa i molibdena.

  Materijali su podvrgnuti detaljnijem istraživanju nekoliko godina nakon otkrića kako bi se doznalo više o njihovom sastavu, jer metali nisu sami po sebi nastali u prirodi, odnosno, imaju veštačko tehnološko poreklo.

  Prema raspoloživim informacijama, ove nanostrukture su pronađene na dubini između 10 i 40 stopa, a istraživanja pokazuju da su stari između 20.000 i 300.000 godina.

  Debata o ovim objektima će se nastaviti zbog njihovog „misterioznog porekla“, tj. sve dok postoji mogućnost da su te nanostrukture mogle nastati od drevne civilizacije koja je živela na Zemlji pre stotinu hiljada godina.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga