09:27 01 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 845
  Pratite nas

  Manekenka Naomi Kembel nije uspela da uđe u jedan hotel na jugu Francuske zbog boje kože. Bivši supermodel se zalaže za poštovanje različitosti u modnoj industriji i nastaviće da govori u javnosti na tu temu.

  Kembelova je rekla da je udaljena iz hotela na jugu Francuske „jer je crna“.

  Bivšoj manekenki i njenoj prijateljici je zabranjeno da uđu hotel čije ime nije spomenuto, iako su bile pozvane na događaj koji se u njemu održavao, rekla je Kembelova za magazin „Pari mač“.

  „Tokom filmskog festivala u Kanu obišla sam grad na jugu Francuske gde su me pozvali da učestvujem u događaju u hotelu čije ime neću navesti. Nisu nas pustili unutra zbog boje kože.“

  Prema njenim rečima, portir je rekao da je velika gužva, iako su pored nje prolazili i ulazili drugi ljudi.

  „Zbog ovog neverovatnog incidenta, nastaviću da govorim glasno da bi se sve ovo čulo“, dodala je Kembelova.

  Bivši top-model je rekla da rado pomaže novoj generaciji modela i da ih savetuje da nikada nikome ne dozvole da im oduzmu samopoštovanje.

  Odgovarajući na pitanje o raznolikosti u modnoj industriji, Naomi Kembel je priznala da je oduvek imala želju da se prema svima postupa pošteno i da se njena borba za poštovanje različitosti nastavlja.

  Ona je takođe pomenula Azedina Alaja, Đanija Versaćija i Iv Sen Lorana kao uticajne ljude iz ovog miljea koji su je podržavali tokom njene karijere.

  Tagovi:
  rasizam, francuska, Naomi Kembel
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga