06:52 23 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  67819
  Pratite nas

  Srpski narod nikad neće moći da se prikloni NATO-u, ma koliko to bilo nepraktično, nepragmatično i možda samoubilački po nas. Bombardovanje je nešto što ne može biti ni zaboravljeno ni oprošteno i neprirodno je očekivati da postanemo deo te zajednice, kaže u intervjuu za Sputnjik Tihomir Stanić.

  Glumac Tihomir Tika Stanić otkrio je za Sputnjik koje Andrićevo delo danas najviše živimo, ko falsifikuje istoriju Srbije po pitanju Kosova, ali i koliko su se međuljudski odnosi na prostorima bivše Jugoslavije promenili poslednjih godina.

  Među brojnim ulogama našeg sagovornika, davno se istakla ona kada je tumačio lik kralja Aleksandra Obrenovića u televizijskoj seriji „Kraj dinastije Obrenović“. Na pitanje kako je izgledala Srbija u očima sveta tog vremena, a kako izgleda vek i nešto više kasnije, Stanić odgovara da je tada naša zemlja mogla da krene nekim drugim pravcem da se nije desio Majski prevrat.

  „Tačno sto godina kasnije ubijen je Zoran Đinđić i ja sam uvek nalazio neku analogiju u tome. Čini mi se kad god postoji mogućnost da društvo krene u jednom pravcu, koji bi nas doveo na neki način u red, da neki drastičan događaj odvuče opet društvo na drugu stranu… To je deo našeg nacionalnog bića, ali i nesnalaženje između Istoka i Zapada. Izgleda da je taj naš unutrašnji konflikt najveći problem našeg društva“, objasnio je Stanić za Sputnjik.

  Tagovi:
  Maša i
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga