06:46 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 116
  Pratite nas

  Ministarstvo prosvete objavilo je spisak škola u Srbiji u kojima će se od 1. septembra realizovati pilot-projekat jednosmenske nastave.

  Tokom školske 2019/2020. godine, u uzorku osnovnih škola biće realizovan pilot-projekat čiji je glavni cilj pružanje dodatne obrazovno-vaspitne podrške u učenju i razvoju učenika kroz različite modele obogaćenog jednosmenskog rada u osnovnoj školi, navodi Ministarstvo prosvete.

  Širom Srbije, u ukupno 204 osnovne škole i u dodatnih 111 izdvojenih odeljenja ovih škola, biće proveravan kvalitet autentičnih obrazovno-vaspitnih sadržaja koje su programirale škole, imajući u vidu potrebe svojih učenika i ukupan kontekst u kome se učenici razvijaju.

  Izabrani sadržaji biće ponuđeni svim učenicima od prvog do osmog razreda. U zavisnosti od profesionalnih i prostornih kapaciteta škola, učenici mogu biti u objektima sve vreme posle nastave (gde će imati ručak) ili će posle obroka i odmora kod kuće dolaziti na izabrane aktivnosti u školi, koje su za njih besplatne, saopštava Ministarstvo prosvete.

  Spisak škola u kojima se od prvog septembra uvodi model obogaćene jednosmenske nastave možete pogledati OVDE.

  Tagovi:
  jednosmenska nastava, projekat, nastava, škola
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga