22:00 28 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 18
  Pratite nas

  Oko 250 svinja koje su proteklih mesec dana pravile lom u mestu Orindž u Vermontu, vraćene su na farmu sa koje su pobegle uz pomoć hot doga i dobre stare tehnike ograđivanja, prenosi AP.

  Nekoliko farmera i par volontera krenuli su u četvrtak u mukotrpan poduhvat kroz prašnjavi planinski put kako bi pokušali da vrate svinje na farmu Šugar mauntin u Orindžu.

  Oni su jurili životinje kroz žbunje i preko jaraka, trudeći se da se pozicioniraju tako da mogu da opkole velike svinje i veprove koji su neprestano uzmicali.

  Na kraju se većina svinja vratila kući, prenosi AP.

  Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da ih koriste, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile.

  „Vlasnik svinja, farmer Volter Džefris moraće da plati desetine hiljada dolara kazne gradu u kojem su svinje boravile, jer su ometale vozače i pešake“, rekli su gradski zvaničnici.

  Džefris je kazao da misli da su vandali oštetili ogradu 11. avgusta, što je omogućilo da 50 odraslih svinja i 200 prasića pobegne.

  On misli da je to delo bivšeg zaposlenog i kaže da je slučaj prijavio policiji.

  „Farma je nedavno i opljačkana, a ukraden je alat u vrednosti od 1.000 dolara“, dodao je Džefris.

  On navodi da je većina od 250 svinja koje su pobegle iz ograđenog prostora vraćeno, a lokalni zvaničnici tvrde da životinje koje su još na slobodi i dalje prave neprilike u okolini.

  Tagovi:
  farma, Amerika, svinja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga