17:39 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 468
  Pratite nas

  U blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu je zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana.

  Kako je saopštio direktor policije Vladimir Rebić, na osnovu operativnih podataka srpske policije, grupa se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

  „Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina“, kazao je Rebić, saopštio je MUP.

  Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ta organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su o tome obavestili španske kolege.

  Španska policija, na osnovu tih informacija, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain, naveo je Rebić.

  Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

  Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi te organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

  „Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji“, zaključio je Rebić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga