04:48 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  215366
  Pratite nas

  Dok su svi raspravljali o dolasku 5G, u svet tehnologije stigla je revolucionarna novina. Ona bi mogla da dovede do toga da većina današnjih modela mobilnih telefona zastari.

  Vaj-faj 6 zvanično je lansiran polovinom septembra, ali već ugrožava pametne telefone, izuzev nekih „Epl“ i „Samsung“ modela. To je zbog činjenice da sada samo ove dve kompanije imaju uređaje kompatibilne sa novom tehnologijom.

  Iako novi standard bežične konekcije ne predstavlja inovacije kvalitativnog karaktera, on očigledno nudi prednosti u kvantitativnom pogledu. Tako je u poređenju sa normalnim i trenutnim vaj-fajem nova verzija 10 puta brža.

  Pored toga, ima kapacitet povećanja koji je četiri puta veći od trenutnog vaj-faja. To se u kućnim uslovima može činiti irelevantno, ali je od velikog značaja za mesta sa javnom vezom. Sa novom verzijom više ljudi će moći da koristi zajedničku vezu bez gubitka brzine ili kapaciteta signala.

  © CC0 / Pixabay
  Sa novim vaj-fajom možete da preuzmete film veličine 4 gigabajta za oko pet sekundi.

  Takođe, napominje se da iako je teoretski maksimum sadašnjeg vaj-faja samo 3,5 Gb/s, nova verzija vaj-faja dostiže 5 Gb/s. Drugim rečima, vaj-faj 6 vam omogućava da preuzmete film veličine 4 GB za oko pet sekundi.

  Još jedna prednost novog vaj-faj standarda je visok nivo sigurnosti prilikom prenosa podataka.

  Tagovi:
  mreža, mobilni telefon, 5G, vaj faj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga