13:23 18 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 354
  Pratite nas

  Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše! To je savet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

  U izveštaju specijalne komisije koja istražuje zloupotrebe na Akademiji, navodi se da su mladi plesači podvrgnuti surovim metodama obuke i loše kontrolisanim velikim naporima. Uz to su i ponižavani tako što profesori, kad su im se obraćali, nisu koristili njihovo ime i prezime, već ime i broj odeće.

  Prema rečima predsednice komisije Suzane Rejdel Krauskopf, mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke, naterani da rade mnogo više nego što je dozvoljeno i niko ne kontroliše koliki napor deca mogu da izdrže. Ona je izjavila da direktor Bečke opere Dominik Majer ne obavlja uspešno svoje obaveze.

  Škola baleta
  © CC0 / Pixabay
  Mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke

  Rukovodstvo Opere izjavljuje da je već smanjen broj nastupa učenika i obećava da će detaljnije proučiti izveštaj pre nego što da potpuniji odgovor.

  Austrijski list „Falter“ je već pisao da se učenici redovno susreću sa zlostavljanjem i ponižavanjem, a da se devojčice dovode do anoreksije i bulimije. Pored toga, jedan od učenika je govorio i o seksualnim uznemiravanjima od strane predavača.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga