03:50 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 18
  Pratite nas

  Imate grižu savesti nakon korporativne zabave? Potukli ste se sa kolegom, ispričali ste naglas nečiju tajnu ili pak rekli nešto što nije trebalo? Postoje tri načina da se postavite pred kolegama — da se izvinite putem poruke ili elektronske pošte, da to uradite lično ili da se ponašate kao da se ništa nije dogodilo, tvrde psiholozi.

  Kako objašnjava psiholog Maksim Kiseljov, ukoliko imate blizak odnos sa kolegama, bolje bi bilo da to uradite lično, dok u slučaju da su odnosi između kolega poslovni, onda je sasvim dovoljno izvinjenje uputiti u vidu poruke.

  „Najvažnije je objasniti da niste bili u uobičajenom stanju svesti i da je to koliko-toliko razlog zbog čega ste postupili tako“, dodaje on.

  Kiseljov navodi i da je korisno upotrebiti samoironiju ili prebaciti sve na šalu, ali nipošto ne pristajati na ucene ili manipulacije.

  On dodaje i da sve zavisi od kolektiva u kojem radite i kako se ti ljudi ponašaju u neformalnim situacijama van radnog mesta — ako su međuljudski odnosi na zadovoljavajućem nivou, onda će i ispadi na korporativnim zabavama lakše da se prevaziđu.

  Tagovi:
  psihologija, zabava
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga