20:32 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  32847
  Pratite nas

  Predstavnici Studentskog kluba Pravnog fakulteta iz Beograda i drugih studentskih organizacija u ponedeljak će predsedniku Republike Srbije u zgradi Predsedništva uručiti svoje zahteve povodom aktuelne krize u Crnoj Gori.

  Zahtevi su izneti na protestu koji su studenti organizovali ispred crnogorske ambasade.

  Studenti traže od srpskih vlasti:

  1. Da Republika Srbija inicira raspravu o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti i položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija i Savetom Evrope;

  2. Da se aktuelni ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata i da se odnosi dveju država svedu na konzularni nivo;

  3. Da se diplomatama Crne Gore otkaže gostoprimstvo i smeštaj u ambasadama Republike Srbije u svetu (njih oko 40) i uskrate srpski resursi, jer je samo saznanje da oni koriste srpske ambasade, a aktivno deluju protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve — zabrinjavajuće.

  Studenti saopštavaju i da će odgovor institucija i srpskih vlasti biti saopšten na novom protestu koji je planiran za 17. januar u 18 časova na platou ispred Crkve Svetog Marka.

  Tagovi:
  Pravni fakultet, predsednik, beogradski, zahtevi, studenti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga