09:28 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1569
  Pratite nas

  Vazduh u Beogradu je ovog popodneva izuzetno zagađen i veoma nezdrav, a kako se može videti i na vidžetu „Blica“ zagađenje od 229 PM 2,5 čestica je u ljubičastom, odnosno petom od maksimalnih šest stepena zagađenja.

  „Nivo zdravstvenog upozorenja na vanredne uslove. Čitava populacija će verovatno biti pogođena, odnosno svi mogu da osete zdravstvene tegobe“, stoji u upozorenju nadležnih.

  „Aktivna deca i odrasli, te ljudi sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme treba da izbegavaju svaki boravak na otvorenom. Svi ostali, posebno deca, treba maksimalno da ograniče boravak na otvorenom, a sve aktivnosti potrebno je preusmeriti na zatvoren prostor. Potrebno je maksimalno smanjiti ili potpuno izbegavati naporne aktivnosti na otvorenom koje su praćene ubrzanim i dubokim disanjem.“

  Na izuzetno veliko zagađenje koje je prisutno poslednjih dana u Beogradu, ali i većem delu Srbije, mnogo je uticala i magla koja je zadržavala zagađeni vazduh pri zemlji. Prema najavama meteorologa tako vreme se očekuje i narednih dana, pa bi Beograđani trebalo da budu veoma oprezni, prenosi „Blic“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga