12:13 10 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 206
  Pratite nas

  Ministarstvo prosvete uputilo je preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

  Ministarstvo prosvete saopštilo je da, prema informacijama o zagađenosti vazduha, koje na dnevnom nivou pružaju nadležne institucije i službe, ne postoje potrebe za promenom organizacije rada predškolskih ustanova i škola u pogledu trajanja i rasporeda nastave i drugih vaspitno-obrazovnih aktivnosti.

  Kako navode u Ministarstvu — ustanove će biti blagovremeno informisane ukoliko situacija bude zahtevala primenu preporuka koje su danas date u ranijem dopisu.

  Ministarstvo je ranije danas dalo preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

  U dopisu obrazovnim ustanovama navodi se da je potrebno posebno voditi računa o vremenu i dužini boravka na otvorenom prostoru, pre svega, u ranim jutarnjim i u večernjim časovima.

  „Polazeći od opštih principa obrazovanja i vaspitanja, a u skladu sa propisanom autonomijom ustanova, ukazujemo da vaspitno-obrazovni, odnosno obrazovno-vaspitni rad može da se ostvaruje, između ostalog, kroz planiranje i ostvarivanje odgovarajućih aktivnosti, programa i projekata, poštujući specifičnosti lokalne sredine“, navedeno je dopisu.

  Dodaje se da je u slučaju izmene školskog kalendara potrebno obavestiti nadležnu školsku upravu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga