23:33 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  217178
  Pratite nas

  Za britansku krunu, gavrani londonske kule predstavljaju „pretnju“ veću od drugih, pa su posebno pažljivi prema njima, kao da su kraljevske. Za to je zaslužna legenda koja datira od davnina i koja se poštuje kao da je nepisan zakon.

  Od pamtiveka je Londonsku kulu nastanjivalo sedam crnih gavrana. Imena sadašnjih su — Jubilej, Haris, Grip, Roki, Erin, Papi i Merlina, a borave u Saut Lavnu, na sedam minuta od Bakingemske palate, odakle ih pažljivo posmatraju.

  Prema legendi — kraljevstvo i Londonska kula će pasti ako šest gavrana napusti kulu.

  Veruje se da je Karlo II prvi insistirao na zaštiti vrana Kule, pošto je upozoren da će kruna i sama kula pasti ako je gavrani napuste.

  Gavrani u Londonskoj kuli
  Ako vrane odlete, kraljevstvo će pasti...

  Kraljevska porodica smatra da su gavrani inteligentne ptice i da svaka od njih ima svoju ličnost. One mogu da imitiraju zvukove, da se igraju i da čak rešavaju logičke probleme.

  O gavranima brine profesionalni dreser koji im povremeno i obrezuje pera. Sedam ptica može da leti, ali zahvaljujući povremenom obrezivanju — osigurava se da ne idu daleko i da ostanu na tom području, tako da nikada ne napuštaju zgradu.

  Dreser je takođe odgovoran i za hranjenje gavrana dva puta dnevno i za vođenje računa o posebnom režimu ishrane, u kom su zastupljeni miševi, pilići, pacovi i razno sirovo meso. Dezert je obično kolačić natopljen krvlju.

  Tagovi:
  Kula, London, vrane
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga