23:11 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 300
  Pratite nas

  Nagrađivani profesor matematike, Nišlija Saša Popović, koji godinama preko interneta decu uči matematiku, odlučio je da do kraja meseca zbog korona virusa učenicima omogući da besplatno vežbaju zadatke i uče preko njegovog sajta "Uči slobodno", prenosi portal Južne vesti.

  Popović kaže da je u klupama sve manje dece zbog virusa koji se širi, iako škole nisu zatvorene.

  Zato je odlučio da omogući deci da uče matematiku i fiziku besplatno - sajtu mogu da pristupe svi i sve što treba je da izaberu razred, a osim lekcija dostupni su im i zadaci za vežbanje.

  "Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije otišla u školu, i verovatno će se desiti da se i škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće",  priča Popović.

  Kaže da je u ovom periodu posebno teško osmacima koji se uveliko pripremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu da se spreme dobro.

  Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost rizika da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje od kuće najsigurnije - dodaje.

  Zato poziva osnovce i njihove roditelje da ne zapostave učenje i da na sajtu ucislobodno.com izaberu opciju besplatnih lekcija i testova iz matematike, a njegova akcija za sada traje do kraja meseca, ali kaže da će u zavisnosti od situacije sa virusom možda biti i produžena.

  Ovaj Nišlija je još pre 9 godina počeo da drži "Jutjub lekcije" matematike, za klipove je nagrađivan, a njegov sajt je pre nekoliko godina proglašen za najbolji edukativnog sadržaja.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga