23:39 20 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 10
  Pratite nas

  U Sjedinjenim Američkim Državam zbog pandemije koronavirusa sahrane su počele da se snimaju kamerom, a ispraćaju pokojnika mogu prisustvovati samo najbliži članovi porodice, prenosi „Foks njuz“.

  Predstavnici američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti preporučili su da sahranama prisustvuju samo najbliži članovi porodice, zbog mera predostrožnosti.

  Oni su savetovali pogrebnom zavodu da kamerama zabeleže poslednji ispraćaj, kako bi prijatelji i rodbina pokojnika mogli da ga pogledaju kasnije.

  Međutim, SAD nisu izuzetak po tom pitanju, jer su i u Velikoj Britaniji počeli da obavljaju sahrane „na daljinu“. Druge zemlje su se odlučile za kadinalnije mere kako bi sprečile širenje Kovida-19. Naime, vlasti Irske su preporučile da se sahrane odlože. U Italiji, koja beleži veliku stopu smrtnosti uzrokovanu koronavirusom, sahrane su strogo zabranjene.

  Ranije je saopšteno da su stanovnici SAD uglavnom ignorisali preporuke vlasti da izbegavaju okupljanja i ostanu kod kuće, kako bi sprečili širenje zaraze. Zbog nepoštovanja naredbi, vlasti su morale da uvedu strožije mere.

  Prema poslednjim podacima, u SAD je zabeleženo 9.400 slučajeva koronavirusa. Od toga je 150 osoba umrlo, a 106 se izlečilo. U svetu je od koronavirusa ukupno obolelo 218.800 ljudi.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa KOVID-19.

  Pročitajte još: 

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  kamere, koronavirus, sahrana
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga