21:11 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 326
  Pratite nas

  Međugradski autobuski saobraćaj ukinut je danas u podne, a malo pre toga, na skoro pustoj Beogradskoj autobuskoj stanici, zatekao se tek poneki putnik. Dok su jedni žurili da stignu na poslednji autobus iz Beograda ka kući, drugi su ga propustili i pitali se – šta sada?

  Kada je reporter Sputnjika oko 11 sati stigao u salu za prodaju karata, zatekao je samo jednog čoveka i dva radnika na šalterima. U prolazima ka peronima nije bilo gužve, niti graje. Protrčao je tek poneki putnik s torbom, koji žuri ka poslednjem autobusu ka kući.

  Poslednji autobus otišao za Kruševac

  Malo kasnije, u tom prolazu, sreli smo i Stefana Aksentijevića (25) iz Kruševca, koji je, osim laptopa, u torbu spakovao samo nekoliko neophodnih stvari. Uputio se ka roditeljima i rodnom gradu, noseći sa sobom i jednu brigu.

  „Problem je što se nisam čuo sa vlasnicom stana koji iznajmljujem i ne znam šta će s tim biti – da li ću morati i dalje da plaćam kiriju iako nisam ovde? Sve stvari su mi ovde, a ako ona ne bude imala razumevanja, biću primoran da dajem novac“, zabrinut je Aksentijević.
  Stefan Aksentijević, putnik, BAS, anketa
  © Sputnik / Stefan Đurić
  Stefan Aksentijević (25) iz Kruševca

  Snalaženjem do kuće

  Popričali smo i sa Veljkom Radovanovićem (33) koji je krenuo ka Jagodini, ali je morao da kupi kartu za Kruševac, jer direktne linije više nije bilo. Nije paničio, ali je morao da se snađe.

  „Moram da krenem ka Kruševcu, pa ću usput pitati vozača da me ostavi na naplatnoj rampi kod Jagodine, kako bih stigao kući što pre“, objašnjava Radovanović.

  Veljko Radovanović, anketa, BAS, putnik
  © Sputnik / Stefan Đurić
  Veljko Radovanović (33) iz Jagodine

  Odlazak na silu

  Krećući se ka peronu, Sanela Stanković (23) iz Požarevca rekla nam je u hodu da „prisilno mora da ide kući“.

  „Jednostavno, ne razumem kako se ovo desilo odjednom. Bukvalno je haos u gradu“, zatečena je Stankovićeva.

  Sanela Stanković, putnica, BAS, anketa
  © Sputnik / Stefan Đurić
  Sanela Stanković (23) iz Požarevca

  Zatečeni su i neki radnici na stanici, koji su u nezvaničnom razgovoru sa našim reporterom izrazili zabrinutost, jer nisu sigurni da li će nastaviti da redovno primaju plate, pošto posla neće biti. Osim toga, neki od njih ne žive u Beogradu, pa su, takođe, morali da se snalaze za prevoz do kuće.

  BAS, reklamacije, informacije, autobuska stanica, putnik
  © Sputnik / Stefan Đurić
  Šalteri za reklamacije radiće narednih dana.
  Moguć povraćaj novca

  Na Beogradskoj autobuskoj stanici, narednih dana radiće šalteri za „Bus plus“ i informacije i reklamacije, što znači da će građani koji su u proteklom periodu kupili povratne ili karte u jednom smeru, koje više ne važe, moći da obave povraćaj novca.

  BAS, autobuska stanica
  © Sputnik / Stefan Đurić
  U 12.15 sati, BAS je bila pusta.

  Poslednji autobus iz BAS-e krenuo je danas u 12.15 za Kruševac, jer je pošao iz Novog Sada, pa mu je Beograd bio usputno stajalište.

  Tagovi:
  putnici, putnik, stanica, autobuski saobraćaj, autobusi, autobus, BAS
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga