20:42 26 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 101
  Pratite nas

  Guverner države Njujork Endru Kuomo zamolio je poznate glumce da snime video-poruke u kojima apeluju na Njujorčane da ne napuštaju stanove bez potrebe kako se ne bi međusobno zarazili virusom korona.  

  „Svi moramo da ostanemo kod kuće, moramo zaustaviti širenje ovog virusa. I sa tim se možemo izboriti samo zajedno. Moramo zaštititi ne samo sebe, već i druge – sve starije. Molim vas“, rekao je glumac Robert de Niro koji je rođen na Menhetnu.

  ​„Posmatram vas“, dodao je on.

  Njegov kolega, Deni Devito, koji ima 75 godina i koji takođe spada u rizičnu grupu, takođe je objavio svoju video-poruku mladima. Mnogi mladi neozbiljno se odnose prema situaciji sa epidemijom virusa korona smatrajući da je on bezopasan za mlade.

  ​„Zdravo svima, ja sam Deni Devito. I molim vas iz sveg srca, sve u državi Njujork, ostanite kod kuće. Sada imamo ovaj virus, ovu pandemiju. I mladi ljudi, ako ga uhvate, mogu zaraziti starije. A onda, sami znate, cap, i nema te“, apelovao je Devito.

  On je dodao da ga je zbog toga guverner Kuomo zamolio da zamoli sve da ostanu kod kuće i ne šire virus. „Zašto ne biste malo pogledali TV“, dodao je na kraju glumac.

  Sličan video snimio je i komičar Ben Stiler.

  „Zdravo. Imam poruku za one koji misle da je situacija normalna. Nije tako. Svi mi stvarno moramo da ostanemo kod kuće. Samo tako možemo zaustaviti širenje ovog virusa. I to će se dogoditi samo ako to učinimo zajedno. Mislite na starije. Ostanite kod kuće“, naglasio je Stiler.

  ​On je dodao da boravak kod kuće treba da se iskoristi kao mogućnost, kao predah.

  „Pročitajte knjige, pogledajte filmove“, dodao je Stiler na kraju svoje poruke.

  U državi Njujork trenutno je najveći broj obolelih u Sjedinjenim Američkim Državama. Broj žrtava od virusa korona dostigao je 157, a registrovano je 20.875 zaraženih.

  Prema najnovijim podacima u svetu je zaraženo više od 374 hiljade ljudi, oko 101 hiljade se oporavilo, a više od 16 hiljada je umrlo.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Njujork, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga