18:38 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 1846
  Pratite nas

  Teslin naučni centar sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije virusa korona, kada je ljudima širom sveta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dela ponuditi bogat virtualni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline poslednje laboratorije – Vordenklif.

  Direktor centra Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navodi je da je laboratorija za Tesline „sledbenike“ svih uzrasta priredila podkast „Tesla univajred“, u čijoj prvoj epizodi je priča o misterioznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije i da li tuneli uopšte oni postoje.

  Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovarati i autor bestselera „Čarobnjak: Život i vreme Nikole Tesle“, univerzitetski profesor Mark Sajfer, koji je ceo život posvetio delu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

  „Čarobnjak“ je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života, pa tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

  „Tesla stim“ će omogućiti i najmlađima da se upoznaju sa delom jednog od najvećih svetskih umova.

  Poštovaocima Teslinog dela, ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi, biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete...

  U narednih nekoliko nedelja svi sadržaji koje centar nudi biće dostupni besplatno.

  Misija centra je da na mestu jedine preostale Tesline laboratorije na svetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

   

  Tagovi:
  koronavirus, virtuelna tura, zaostavština, Nikola Tesla
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga