23:12 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1710206
  Pratite nas

  Kako piše Biznis Insajder, Gejts je svoj plan o finansiranju sedam fabrika za proizvodnju vakcina protiv koronavirusa saopštio u jednoj od emisija rekavši da je svestan da brojni naučnici nastoje da razviju vakcinu koja će adekvatno odgovoriti koronavirusu i da je spreman ranije da reaguje kako se ne bi čekalo dugo na razvoj leka.

  Dodao je kako njegova filantropska organizacija ima veliko iskustvo i stručnost u borbi protiv zaraznih bolesti i da su već finansirali slične projekte, a sada to znanje žele da iskoriste kako bi "ubrzali stvari".

  Gejts finansira sedam fabrika za proizvodnju vakcine protiv korone

  Gejtsova organizacija želi unapred da izgradi proizvodne kapacitete za najboljih sedam dostupnih kandidata koji razvijaju vakcinu protiv virusa. Iako će na kraju odabrati maksimalno dve kompanije, finansiraće fabrike za svih sedam kompanija kako ne bi gubili vreme jednom kada se vakcina odobri.

  "Potrošićemo nekoliko milijardi dolara za proizvodnju fabrika koje se neće odabrati jer je nešto drugo bolje. Nekoliko milijardi dolara je ništa u poređenju s današnjom ekonomskom situacijom u kojoj se gube bilioni dolara", rekao je Gejts.

  Dodao je da su simultano testiranje lekova i izgradnja proizvodnih kapaciteta neophodni kako bi se u najbržem mogućem roku pronašla najefikasnija vakcina, ali i kako bi se proizvele potrebne količine.

  "Sa ranijom pripremom proizvodnih pogona mogli bi da se uštede meseci, a danas je svaki mesec bitan", rekao je Gejts koji je zajedno sa suprugom Melindom dosada donirao 100 miliona dolara u borbi protiv koronavirusa.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  koronavirus, vakcina, Bil Gejts
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga