02:34 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  74124
  Pratite nas

  Ruski vojni sručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv korona virusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova.

  Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ i Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od kovida 19.
  Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
  Ministarstvo odbrane Srbije
  Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“

  U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

  Za mesto specijalne obrade tehnike posle akcija dezinfekcije određen je prostor u krugu Vojnomedicinske akademije.
  Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
  Ministarstvo odbrane Srbije
  Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca

  Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

  U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom i u borbi protiv širenja kovida 19.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  korona, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga