19:50 15 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  21019
  Pratite nas

  Dosadno vam je u karantinu? Razumemo vas, nikom nije lako izdržati u kući, posebno kad je napolju tako lepo vrijeme.

  Da se u izolaciji ne biste dosađivali, pobrinula se ekipa s „Brajtsajda“ koja je izabrala najzanimljivije psihološke trilere koji će vas do samog kraja držati prikovanima za ekran, navodi „Indeks“.

  1. Angel of Mine

  Nakon što izgubi novorođenu ćerkicu i razvede se od muža, glavni lik Lizi se povlači u sebe. Situacija se menja kad upozna sedmogodišnju Lolu za koju je uverena da je reinkarnacija njezine kćeri. Neće dozvoliti da je ponovo izgubi.

  2. Swallow, 2019

  Sve je u Hanterinom životu bilo savršeno: imala je prijatelje, bogatog muža koji je bio lud za njom i veliku kuću. Jedino što joj je nedostajalo je beba. Mešutim, kad napokon zatrudni, počnu se događati uznemirujuće stvari. Postaje opsesivna gutanjem stvari koje nisu jestive, kao da neko drugi preuzima kontrolu nad njom.

  3. The Mustang, 2019

  Roman Koleman postaje učesnik programa posvećenog dresuri divljih konja. Lepo napreduje sve dok ne naiđe na toliko agresivnog pastuva da ga je gotovo nemoguće ukrotiti. Roman je navikao probleme rešavati sirovom snagom, ali ovaj konj ga se ne boji. Kako bi uspeo ukrotiti zver, Roman prvo mora ukrotiti samog sebe.

  4. The Song of Names, 2019

  Klajv Oven i Tim Rot glume u ovoj emotivnoj detektivskoj priči. Radnja filma smeštena je u London tokom Drugog svetskog rata. Roditelji mladog i talentiranog violiniste Dovidla umiru, a brigu o njemu preuzima nova porodica sa čijim sinom Martinom se on brzo zbliži. Uskoro je svima jasno da Dovidl nije samo talentovan već da je pravi genijalac. Sve ide dobro dok ne dođe vreme za njegov prvi koncert, kad Dovidl netragom nestaje. Četrdeset godina kasnije Martin dolazi blizu rešenja misterije nestanka svog najboljeg prijatelja.

  5. Based on a True Story, 2017

  Mlada književnica Delfin objavljuje roman u kome opisuje tragediju koja je zadesila njenu porodicu i vrlo brzo postaje slavna. Međutim, nisu svi srećni zbog toga pa Delfin dobija brojna preteće pisma zbog kojih pada u depresiju. Njena obožavateljica El predloži joj da zamene mesta prilikom susreta sa fanovima. Delfin pristaje, ali nije svesna posledica takve odluke.

  6. Nomis, 2018

  Bivši sudija Kuper razočaran je pravnim sistemom i smišlja vlastitu metodu hvatanja kriminalaca. Kako bi namamio protivnike kao mamac koristi mladu partnerku, ali sve pođe po zlu kad devojku otme opasni manijak. Nađe se zatvorena u njegovoj vili i shvata da nije jedina zatvorenica. Njen otmičar Sajmon pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a jedna od njegovih ličnosti je i Hanibal Lektor.

  7. You Shall Not Sleep, 2018

  Grupa glumaca dolazi u napuštenu ludnicu kako bi izvela predstavu koju su prije mnogo godina napisali pacijenti te ustanove. Moraju slediti jedno strogo pravilo: zabranjeno im je spavati kako bi mogli iskusiti sve emocije likova. Tokom filma njihova se svest počne menjati i počinju doživljavati neobjašnjive stvari. Je li u pitanju samo igra njihovog uma ili se radi o nečem puno opasnijem?

  8. Thoroughbreds, 2017

  Lili i Amanda su u detinjstvu bile najbolje prijateljice, ali tokom odrastanja su se udaljile i izgubile vezu. Kad se ponovo sretnu, ispričati će jedna drugoj svoje najveće probleme. Amanda ne može osetiti ništa, a Lili je opterećena mržnjom prema očuhu. Zajedno će smisliti plan da reše oba problema.

  9. Gone, 2012

  Džil je pre nekoliko godina oteo poremećeni serijski ubica. Uspela mu je pobjeći, ali on nikad nije bio uhvaćen, a mesto na kojem ona tvrdi da ju je držao zatočenu, nikad nije pronađeno. Kad se napokon uspe vratiti normalnom životu, ponovno započinje noćna mora: njena sestra netragom nestaje. Policija je sigurna da se ne radi o pravom nestanku, ali Džil odluči uzeti stvari u svoje ruke i sama potražiti otmičara.

  10. Sorry We Missed You, 2019

  Priča se vrti oko porodice Tarner koja je imala savršen život sve dok nisu upali u finansijsku krizu. Dugovi se svakodnevno gomilaju, a onda Riki pronađe rešenje koje bi ih moglo spasiti. Prodaje auto i kupuje kombi kako bi započeo sopstvenii posao. Iako se trudi iz petnih žila, novi biznis samo pogoršava porodičnuu situaciju, a Riki će morati napraviti neke dramatične korake kako bi ih spasao.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  virus korona, karantin, filmovi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga