14:36 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  4517
  Pratite nas

  Svedok neobičnog i nesvakidašnjeg prizora na nebu iznad Engleske rekao je da je video dosta svetlećih meteora, ali da ovo nije bio jedna od njih.

  Nedavno je na nebu iznad okruga Kembridžšir primećen jedan čudan i spektakularan prizor, a oni koji su ga primetili i dalje su zbunjeni, prenosi Kembridžšir Lajv.

  Prema pisanju medija, ovom spektaklu svedočio je stanovnik tog okruga Džeri Andervud koji je uspeo da načini i nekoliko fotografija, mada kako je navedeno njihova verodostojnost ne može biti potvrđena.

  „Prvo je delovalo kao vrlo gust trag na nebu. Zatim je delovao kao duguljasti oblak. Uopšte se nije kretao. Prilično sam siguran da nije bio meteor, jer je oni nestanu sa neba za nekoliko sekundi što sada nije bio slučaj“, rekao je Džeri.

  Kako je objasnio, prizor na nebu bio je vidljiv 10 do 20 minuta.

  „Ovo se spuštalo veoma sporo i spiralno. Počelo je da svetli narandžasto što se može videti i na slikama. Pojavilo se kao plamen. Bilo je zaista neobično“, naveo je on.

  Naveo je da mu je pažnju privukla veličina prizora na nebu iznad šume.

  „Veličina toga je ono što mi je privuklo pažnju. Kada pogledate slike, vidite drveće, a iznad nešto još veće. Mnogo čudnih stvari smo videli, ali prvi put ovako nešto“, rekao je Džeri.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  nebo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga