16:18 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 612
  Pratite nas

  Mobilni timovi jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije i vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije danas su na teritoriji Grada Beograda prvi put zajedno angažovani na sprovođenju mera u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Oficir za saradnju sa jedinicima ABHO Oružanih snaga Ruske Federacije major dr Negovan Ivanković, nastavnik na Katedri vojnohemijskog inženjerstva Vojne akademije Univerziteta odbrane istakao je da ABHO timovi vojski Srbije i Rusije rade na sprovođenju mera dezinfekcije domova zdravlja i zdravstvenih ustanova širom Srbije.

  „Danas u Beogradu, na zadacima dezinfekcije angažovane su tri ekipe ABHO na 19 lokacija u različitim delovima grada. Već nedeljama unazad, sa kolegama iz Oružanih snaga Ruske Federacije trudimo se da doprinesemo i pomognemo našem zdravstvenom sistemu da može normalno da funkcioniše“, istakao je major dr Ivanković dodajući da je saradnja sa kolegama Ruske Federacije koji su pritekli u pomoć „zlatno iskustvo”.
  Zajednički timovi srpske i ruske vojske dezinfikovali domove zdravlja u Beogradu
  Jovo Mamula
  ABHO timovi vojski Srbije i Rusije rade na sprovođenju mera dezinfekcije domova zdravlja i zdravstvenih ustanova širom Srbije

  Kako je naglasio, svakim danom je sve veći broj lokacija na kojima se sprovode aktivnosti dezinfekcije, podsećajući da su širom Srbije angažovane naše ABHO ekipe.

  Govoreći o zajedničkom agnažovanju, rukovodilac ABHO tima Oružanih snaga Ruske Federacije kapetan Sergej Šorupov, istakao je da se danas u Beogradu vrši dezinfekcija na više lokacija i objekata.

  „Kada je reč o tehnici, karakteristike su slične i zbog toga možemo da vršimo dezinfekciju na mnogo većem broju obejakta, u isto vreme“, naglasio je kapetan Šorupov dodajući da ekipe iz Ruske Federacije vrše dezinfekciju unutrašnjosti objekata, a ekipe ABHO Vojske Srbije dezinfikuju sve ono što se nalazi spolja.
  Jovo Mamula, Ministarstvo odbrane Srbije
  Ekipe iz Ruske Federacije vrše dezinfekciju unutrašnjosti objekata, a ekipe ABHO Vojske Srbije dezinfikuju sve ono što se nalazi spolja

  Kapetan Sergej Šorupov je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa pripadnicima ABHO jedinica Vojske Srbije i prilikom za razmenu iskustava.

  „Kolege iz Vojske Srbije, dobro su organizovane i profesionalne“, naglasio je kapetan Šorupov.

  Tokom angažovanja, jedinice ABHO Vojske Srbije sve svoje zadatke izvršavaju uz obavezno poštovanje svih opštih i posebnih mera zaštite s ciljem sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19, navodi se u saopštenju.

  Zajednički timovi srpske i ruske vojske dezinfekovali domove zdravlja u Beogradu
  Jovo Mamula, Ministarstvo odbrane Srbije
  „Kolege iz Vojske Srbije dobro su organizovane i profesionalne“
  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  virus korona, dezinfekcija, vojska, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga