19:03 27 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 2310
  Pratite nas

  Vlada Srbije ublažila je mere uvedene u borbi protiv virusa korona. Od danas otvoreni parkovi. Kafići počinju sa radom 4. maja, a gradski prevoz i tržni centri 8. maja.

  Od sledećeg ponedeljka, 4. maja, počinje sa radom gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i međugradski železnički i drumski saobraćaj , a od 8. maja javni prevoz u Beogradu i Nišu, saopštio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

  Naglasio je da se gradski i međugradski prevoz pušta u saobraćaj uz poštovanje svih mera zaštite, kao i bez upotrebe klime.

  Istog dana, 4. maja, počeće sa radom i restorani i kafići, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

  Od 8. maja počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

  Tiodorović je saopštio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

  „Razlog otvaranja vrtića je da bismo olakšali onim parovima koji počinju sa radom i koji imaju decu, a nemaju gde da ih ostave“, rekao je Tiodorović.

  Pozvao je poslodavce na razumevanje da radnike i radnice koji nemaju gde da ostave decu, oslobode dolaska na posao, prenosi Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga