16:27 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  22463
  Pratite nas

  Poznati srpski filmski režiser Emir Kusturica pozvao je ruske vojnike, koji su privremeno smešteni u Užicu, da posete njegovo etno-selo Drvengrad, koji je izgrađen 2004. godine za snimanje filma „Život je čudo“.

  Ruski hemičari su, sa svoje strane, izvršili dezinfekciju objekata u Drvengradu, koju često posećuju strani turisti. Nakon dezinfekcije, profesor Kusturica lično je poveo ruske vojnike u obilazak mesta.

  „Veoma sam srećan što se predsednik Srbije obratio Rusiji za pomoć. Sergej Šojgu je moj dobar prijatelj i veoma sam srećan što je poslao dobru rusku armadu. Zahvaljujem ruskoj vojsci na onome što rade i što će raditi u Srbiji, jer je uvek dobro kada nam braća dolaze i pomažu!“, naglasio je Kusturica.

  Ruski stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu obradili su četiri objekta u Užicu i obližnjim naseljima, ukupne površine više od 12 hiljada kvadratnih metara.

  „Desilo se da je grupa vojnika vršila zadatak u Užicu i radila završnu dezinfekciju zdravstvenih ustanova, a profesor Kusturica pozvao je vojnike kod sebe na selo. Nismo mogli da se ne odužimo, pa smo dezinfikovali njegovo etno-selo“, izjavio je rukovodilac ruskog kombinovanog odreda u Srbiji general-major Mihail Černišov.

  Rusko-srpske jedinice za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu nastavile su da zajednički vrše dezinfekciju u Srbiji zbog epidemije virusa korona. U poslednja 24 časa obrađeno je 49 objekata u Boru, Vranju i Leskovcu.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Srbija, Rusija, dezinfekcija, Drvengrad, Emir Kusturica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga