19:31 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  155
  Pratite nas

  Osamnaesti po redu „Bir fest“ biće održan od 20. do 23. avgusta, a „Mjuzik vik“ od 28. do 30. avgusta na beogradskom Ušću, saopštili su organizatori.

  Navode da su spremni da poštuju sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju biti na prvom mestu.

  „Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta, svakako negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji. Situacija je daleko od sjajne, ali činimo sve da u okolnostima velikih limita napravimo dobra i zanimljiva festivalska izdanja, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse“, saopštili su iz organizacionog tima „CLOUD“ festivala.

  Podsećaju da je prvo izdanje festivalske platforme „CLOUD“, u okviru koje su prošle godine na Ušću održana tri muzička festivala, posetilo više od 920.000 ljudi. „CLOUD“ festivali su tako postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije. Beogradska kulturna mreža i „Skaj mjuzik“ podigli su organizaciju i produkciju festivala na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata.

  Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer manifestacioni turizam, pogotovo sada, mora biti jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Države koje to prepoznaju, brže će obnoviti turizam od drugih, navode iz organizacionog tima, prenosi RTS.

  Više detalja o samim festivalima, programu i sadržajima, biće predstavljeno u nedeljama pred nama.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga