01:56 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1382
  Pratite nas

  Povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić organizovao je danas prijem na kojem je dodelio povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenih građana u svetu proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću i karijernom diplomati Draganu Todoroviću.

  Đoković je rekao da se svakog dana trudi da zastupa prave životne vrednosti i vrline koje su duboko ukorenjene ne samo u njegovoj porodici, već u čitavom srpskom narodu, a to su: požrtvovanost, poštovanje, velikodušnost, jednakost.

  "Kao što svi vi volite svim srcem vašu zemlju i trudite se da u svetu promovišete prave tradicionalne i kulturne vrednosti vaše zemlje i vaše nacije na najbolji mogući način, tako i ja volim i poštujem svoju zemlju i svestan sam izazova i prepreka koje ponekada imam zbog toga", rekao je Đoković obraćajući se zvanicama u Ministarstvu spoljnih poslova.

  Svestan je, kaže, odgovornosti i dužnosti koje ima da svoju zemlju, sebe i svoju porodicu predstavi u najboljem mogućem svetlu u svakom trenutku.

  "Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod. Nastaviću da poštujem i uvažavam sve druge narode sveta, jer verujem kada se deluje na takav način, iz takve emocije, da se nepogrešivo radi prava stvar", zaključio je on.

  Novak Đoković u dresu Srbije šalje poljubac
  © AP Photo / Darko Vojinovic
  Nastaviću da volim i poštujem Srbiju i svoj narod, rekao je Novak Đoković po prijemu Povelje za doprinos promociji Srbije na Dan obeležavanja srpske diplomatije

  Inače na koktelu nakon prijema najveća gužva bila je oko proslavljenog srpskog tenisera jer su ambasadori želeli da se slikaju sa njim.

  Na prijemu su prisustvovali akreditovani ambasadori u Srbiji, među kojima američki, ruski, ambasador Crne Gore, kao i Hrvatske, a njima se obratio Dačić, koji je naveo da se kroz više od 180 godina svog postojanja moderna srpska diplomatija suočavala sa brojnim teškim izazovima, a jedan od njih oličen je i u pandemiji virusa korona.

  U tom smislu, kontatovao je da se naša država, zahvaljujući odlučnim i pravovremenim odlukama Vlade, zasnovanim na preporukama medicinske struke i pažljivoj svakodnevnoj analizi epidemiološke situacije, uspešno uhvatila u koštac sa posledicama pandemije, prenosi Tanjug.

  Kako je naveo, glavna osa aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova bila je evakuacija naših građana koji su se, pod različitim okolnostima, našli u nepovoljnoj situaciji, te su želeli da se vrate u maticu gde se, kako kaže, sa pravom osećaju najsigurnije i najbezbednije.

  Ministarstvo je, posredstvom svoje diplomatske mreže, planiralo, koordiniralo i realizovalo evakuaciju ukupno oko 19.000 naših sugrađana koji su se zatekli u inostranstvu u vreme izbijanja pandemije, kazao je Dačić.

  Tagovi:
  Ivica Dačić, Novak Đoković, povelja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga