19:49 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 1231
  Pratite nas

  Šef dizajna nemačkog automobilskog giganta Be-Em-Ve obelodanio je zbog čega njihovi automobili imaju sve veće „bubrege“, odnosno rešetku hladnjaka, što je česta zamerka novim modelima.

  Poslednji model bavarske fabrike, M4, pojavio se sa još većim „bubrezima“ nego dosadašnji modeli, iako su se i njima rešetke hladnjaka povećavale.

  Logo Be-Em-Ve-a
  © AP Photo / Frank Augstein

  To je i jedna od glavnih zamerki ljubitelja automobila, koji misle da time Be-Em-Ve gubi svoj prepoznatljivi dizajn i skladnu liniju.

  Šef dizajna nemačke fabrike Domagoj Dukec, inače poreklom Hrvat, objasnio je sada odluku kompanije da koristi takvo vizuelno rešenje.

  „Bubrezi su najprepoznatljivija odlika dizajna naših automobila. To je najveća vizuelna razlika koju imamo u poređenju sa drugim brendovima. Rešetku dizajniramo u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo sa određenim modelom. Ona je kod Serije 3 dosta horizontalna, jer je „trojka“ racionalan izbor. Kupe kao što je Serija 4 treba da predstavlja egzotiku kod Be-Em-Vea“, navodi Dukec za Be-Em-Ve blog, a prenosi Autorepublika.

  Prvi čovek dizajn odeljenja bavarske marke tvrdi i da ne treba slušati reakcije sa društvenih mreža.

  „Reakcije na društvenim mrežama nam neće pomoći jer je dizajn nešto što je emotivno, pa svi imaju svoje mišljenje u vezi sa tim. Nema tu ispravnog ili ne. Kada napravite ovako nešto u dizajnu, reakcije će biti podeljene, nekome će se svideti, nekome neće. Ali to nije kriterijum kojim se vodimo“, kaže Dukec.

  Objasnio je i koji su kriterijumi kojim se vodi automobilski gigant.

  „Ovakvi „bubrezi“ su potpuno jedinstveni i daju unikatnu impresiju. Želeli smo da stvorimo nešto smelije i atraktivnije. Taj stil će ostati u Be-Em-Veu i oblikovaće brend u budućnosti“, zaključio je Dukec.

  Tagovi:
  dizajn, bubrezi, BMV
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga