12:34 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  511140
  Pratite nas

  U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog virusa korona i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj kompanije Gugl o kretanju stanovništva.

  Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

  Ovaj izveštaj o kretanju stanovništva koji je nedavno objavljen i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na mesece tokom zime.

  U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

  Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenju sa prvim danima juna.

  Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Srbija, izveštaj, Gugl
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga