21:28 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 171
  Pratite nas

  U pokušaju da budu bar donekle pozitivni u ovoj situaciji, mediji pišu kako će kriza izazvana pandemijom stvoriti nove poslovne šanse i nova radna mesta. Ovaj put za tu tvrdnju imaju i dokaz – jednog kolumbijskog labradora koji je „zaposlen” kao dostavljač hrane i druge robe.

  Labrador Eros dostavlja namirnice sa mini-pijace u Medeljinu
  © AP Photo / Luis Benevides
  Labrador Eros dostavlja namirnice sa mini-pijace u Medeljinu
  Osmogodišnji labrador pod imenom Eros postao je nadaleko poznat kada ga je Asošijeted pres uslikao kako na kućnu adresu nosi korpu punu namirnica mušterijama mini-marketa El Porvenir. Ovaj veseli dostavljač veoma je zadovoljan uslovima rada ali i platom – poslasticama i maženjem, piše portal „Biznis i finansije“.

  Erosove usluge sada su preko potrebne zbog održavanja fizičke distance. Dodatna korist od ovog „zaposlenog” je, kako kaže vlasnik radnje, to što mu se mušterije uvek obraduju.

  Osmogodišnji čokoladni labrador Eros
  © AP Photo / Luis Benevides
  Osmogodišnji čokoladni labrador pamti imena kupaca koji su ga prethodno nagrađivali poslasticama, i uz određenu praksu, naučio je sam da ide do njihovih kuća.
  Ovaj pas je ranije bio običan kućni ljubimac porodice koja drži mini-market. Vremenom, počeo je da prati decu vlasnika kada rade dostavu na kućnu adresu, da bi konačno avanzovao u samostalnog dostavljača. Eros, naravno, ne ume da pročita adresu mušterije, ali pamti imena mušterija koje su ga posle dostave častile hranom. Tako je naučio da odnosi robu na tačne adrese.

   

   

  Kada im donese namirnice i račun, mušterije plate mini-marketu preko bankarskog računa, a i njega adekvatno nagrade.

  Eros dobija nagradu za porudžbinu koju je dostavio
  © AP Photo / Luis Benevides
  Eros dobija nagradu za porudžbinu koju je dostavio

   

  Pročitajte i:

   

  Tagovi:
  namirnice, pandemija, pas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga