05:12 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  1286
  Pratite nas

  Policija italijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujući svedočenju jedne devojčice, postojanje psihološke sekte koja je delovala u celoj Italiji više od 30 godina. Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i devojčice stajao je 77 godišnji čovek, kojega su oslovljavali sa „doktor“, a odnosili se prema njemu kao prema božanstvu.

  Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi se, kako im je govorio vođa, „zapalio unutrašnji plamen“, i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspeo da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu.

  Devojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i „pranjem novca“, a vođa je odlučivao za članice sa kim mogu da se druže, šta da rade, i sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

  Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica ucestvavali i profesionalci kao neke psiho-terapeutkinje, vlasnici dveju baletskih škola, vlasnici zanatskih radnji i drugi, prenosi Tanjug.

  Prema navodima policije, čak su i devojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocenio kao mete.

  „Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu“, svedočila je devojcica, a detalje je saopštila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  vrbovanje, sekte
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga