12:56 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  2334
  Pratite nas

  Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje nije sjajna, najavljuje se i drugi talas na jesen, ali tu je i 1. septembar, početak nove školske godine za koji su predviđena tri scenarija, u zavisnosti od razvoja situacije sa virusom korona.

  Kako će sve izgledati od 1. septembra, kada bi nastavnici i đaci trebalo da se vrate u škole, još nije precizirano. U igri su, trenutno, tri scenarija.

  Jedna od mogućnosti jeste da se vrati standardna verzija održavanja nastave, odnosno da đaci idu u školu kao i ranije. Ali, da bi taj scenario bio primenjen neophodno je da brij zaraženih drastično padne i da epidemiološka situacija bude bezbedna. Postoji i opcija da đaci, ako budu išli u škole, sa sobom nose i maske, piše „Blic“.

  Drugi scenario je, „malo u učionici, malo u kući“. Prema nekim najavama postoji mogućnost da đaci svoje radno okruženje smenjuju na dve nedelje.

  Tačnije, da dve nedelje nastavu prate od kuće, a da onda naredne dve nedelje idu u školu kako bi odgovarali, radili vežbe i konsultovali se sa nastavnicima o svemu što im je potrebno za uspešniji rad.

  Takođe, ako budu na radnom zadatku u školi poštovaće se sve epidemiološke mere, biće znatno manji broj đaka po učionicama, a neće imati ni druga iz klupe jer zbog poštovanja distance svako mora da sedi sam.

  Treća varijanta jer „vanredna varijanta“. To znači da ako jesen dočekamo sa drugim talasom virusa korona i ako se epidemija ne primiri, ne preostaje ništa drugo nego da se nastava održava onlajn kao što je to bilo i krajem prošle školske godine.

  Nastavnici vredno rade tokom leta, časovi su se snimali i sve će biti spremno ukoliko bude bilo potrebno da se ponovo uči od kuće. Ipak, ono što može da bude problem jeste kako će da se vrši ispitivanje i ocenjivanje.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  virus korona, škola
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga