08:06 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 170
  Pratite nas

  Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, danas je zvanično postao počasni građanin Bolonje.

  Odluka je doneta ogromnom većinom glasova na sastanku gradskog Saveta, javnim glasanjem i u prisustvu gradonačelnika Virđinija Merole.

  U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina.

  "Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se naš tim nalazio na ivici ambisa. Njegov karakter i trenerska veština doprineli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac", izjavio je Đan Marko de Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

  Kako je naveo, Mihajlović čak i tokom lečenja od leukemije, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima.

  "Odnos koji je za vreme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog sveta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se oseća 'sinom Bolonje'. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi... Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izleče od teških bolesti", istakao je De Bjaze, prenosi RTS.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga