07:05 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  63327
  Pratite nas

  Japan je poznat po svojoj naprednoj tehnologiji i odlučno su krenuli u razvoj letećih automobila, kako bi u što skorije vreme rasteretili drumski saobraćaj.

  Vlada je odlučila da uloži velika sredstva u razvoj letećih automobila, sa ciljem njihove komercijalizacije već 2023. godine. Plan je da leteći automobili rasterete drumski saobraćaj u velikim gradovima, ali i da budu inovativan način prevoza na područjima koja su inače teško dostupna, piše „Japan tajms“.

  Kompanija „SkyDrive“, zato, napravila je plan izrade ovih automobila.

  Vozač bi putem došao do piste, odnosno mesta sa kojeg se uzleće, i na koje se sleće. Odatle bi se automobil vinuo u vazduh. prenosi portal Zimo.Cilj je da do 2050. godine bude moguće doleteti do bilo kog mesta u Tokiju za manje od 10 minuta.

  Ovaj leteći automobil visok je 1,5 metar i širok 4 metra. Podseća na dron veličine automobila, a trebalo bi da može da vozi nekoliko desetina kilometara odjednom, uz najveću brzinu od 100 km/č.

  S obzirom na to da se radi o malom električnom vozilu, iz kompanije „SkyDrive“ se nadaju da će lakše dobijati dozvolu za sletanje i poletanje u urbanim sredinama.

  S obzirom na to da širom sveta više od 100 kompanija, među kojima su Boing, Erbas i Uber, razvija svoje verzije letećih automobila, čini se da bi u budućnosti ovo zaista mogao da postane tip prevoza na koji se ozbiljno računa, prenosi portal „B92“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  leteći automobil, Japan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga